Menu

De Leemkuulers

Egerländerkapel De Leemkuulers is een Egerländerorkest en heeft als standplaats Bemmel. De leden komen echter uit de hele omstreek.

Egerländer muziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb). De stad en de rivier heten in het Duits allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek. De muziek bestaat doorgaans uit marsen en polka’s die wordt gespeeld door een blaaskapel met klarinetten, trompetten, trombones, baritons en bassen, aangevuld met slagwerk. Vaak wordt ook (in het Duits of Tsjechisch) gezongen.

Tijdens de optredens proberen zij altijd een gezellig en afwisselend programma aan te bieden van zowel Böhmische als Moravische stukken. Een echt unicum is het zangduo dat een groot deel van de nummers ondersteunt met zang. Ook wordt er door een van onze leden op een Alphoorn gespeeld. Wanneer je deze klanken hoort, waan je je gelijk in de bergen.

De Leemkuulers repeteren op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 in de Theaterkerk in Bemmel. Kom gerust een keer gezellig langs en neem dan gelijk een instrument mee!

Met vriendelijke groeten,
De Leemkuulers.