Menu

’t Montferland Egerländer Muziekfestival

’t Montferland Egerländer Muziekfestival

De eerste editie van een nieuw muziekfestival in Montferland. De toegang is gratis 

Op  zondag 11 september tussen 14.00 en 17.00 uur staat kasteelstad s-Heerenberg in het teken van de Böhmische muziek. De stichting Kasteelstad organiseert dan in samenwerking met het Liemers Böhmisch orkest uit Didam en de stichting Montferland Marketing het Böhmische muziekfestival. In het centrum van ’s-Heerenberg zullen op verschillende plaatsen Böhmische orkesten voor een gezellige sfeer in de stad zorgen. De toegang is gratis.

Böhmische/Mährische muziek, ook wel bekend als Egerländer-muziek is afkomstig uit de Bohemen, een streek in Tsjechië. In het noorden van Tsjechïe speelt men hoofdzakelijk Böhmische muziek. Deze muziek is vaak wat rustiger dan de Mährische tegenhanger uit het zuidelijke Moravië. De Egerländer-muziek is een mix van deze twee muziekstijlen, die door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland is meegenomen.

Het Liemers Böhmische, samen met de Leemkulers uit Bemmel en de Rozenbottels uit Haps zorgden voor een goed stuk muziek en voor veel gezelligheid in de stad. De vele positieve geluiden van zowel het publiek als ook van de plaatselijke horeca zijn aanleiding voor de stichting Kasteelstad om van het Egerländermuziekfestival een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Dus: GOED NIEUWS! U kunt er volgend jaar ook (weer) bij zijn!